Yuba | Suszone laski tofu 200g

  • Producent: Sin Wah Foods B.V.
  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • szt.
  • 15,90 zł
Wartościowe, dobrej jakości, lekkostrawne, suszone skórki tofu dla amatorów nowych kulinarnych doznań.

Yuba - chińskie mięso czyli suszone tofu skin

Tofu suszone (Tofu skin, Yuba) w postaci lasek. Tofu suszone uzyskuje się z mleka sojowego. Podczas gotowania na powierzchni mleka tworzy się warstwa tofu, które zbiera się, suszy i uzyskuje płaty lub laski. Sprężyste i mięsiste tofu skin zawartością białka i konsystencją bardzo przypomina mięso, dlatego Yuba używana jest jako doskonały zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Namoczona, ugotowana Yuba stanowi bazę do wykorzystania jako zamiennik mięsa w azjatyckich daniach stir fry, typu ramenu i pho, sushi, potrawkach i gulaszach, zupach. Drobniej pokrojona jako składnik farszu do pierożków, sajgonek czy rollsów Tofu suszone jest bogate w białko, wapń i żelazo, ma własności prozdrowotne. Używać po namoczeniu. Namaczać w wodzie od 6 do 24 godzin w temperaturze pokojowej. Odcedzić. Przed przyrządzeniem laski tofu pociąć na dogodną długość i gotować w bulionie lub wodzie z przyprawami. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu,

200 g (4 porcje)

Składniki: soja 92%, woda, stabilizator (E223). .