Wodorosty Kombu (duża paczka)

  • Producent: Sin Wah Foods B.V.
  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • szt.
  • 17,90 zł

Wegański wodorost kombu - trwale nadaje wegańskim potrawom tak zwany smak umami zwany też smakiem mięsnym.

Smak umami – mięsny smak wegańskich potraw

Kombu to wodorost uprawiany w Japonii i Korei ze względu na szczególne własności smakowe. Trwale nadaje wegańskim potrawom tak zwany smak umami zwany też smakiem mięsnym. Kombu, w formie bulionu lub dodane do gotowania jest niezastąpionym składnikiem tych wegańskich dań, którym chcemy nadać mięsny aromat i charakter. Sposób użycia: jako przyprawa do gotowania – podobnie jak np. liść laurowy lub w formie bulionu (ok 10 cm wstęgi glonu namoczyć 30 min. w 3 szklankach wody następnie powoli doprowadzamy do wrzenia i od razu wyjąć kombu z tak powstałego wywaru). UWAGA: ze względu wysoką zawartości jodu nie zaleca się bezpośredniego spożywania, a jedynie sporządzanie wywaru.

200g (10 porcji)

Składniki: wodorosty kombu (Laminaria) Suszone Kombu jest pokryte nalotem soli morskiej.