Wegańskie danie gotowe DAL MAKHAMI to wyśmienity wegański posiłek przygotowany z dbałością o szczegóły z wykorzystaniem oryginalnych indyjskich przypraw i receptury. Łatwe do odgrzania poza domem, wygodne i szybkie.
Wegańskie danie gotowe DAL MAKHAMI to wyśmienity, wartościowy wegański posiłek przygotowany przez indyjskich mistrzów kuchni z dbałością o szczegóły z wykorzystaniem oryginalnych przypraw i receptury. Wegańskie danie gotowe do szybkiego i wygodnego odgrzania poza domem. Najlepiej smakuje z ryżem, chlebkami naan lub innymi indyjskimi plackami. Odpowiednie dla wegetarian i wegan.
Gotowe do spożycia. Saszetkę odgrzewać 4-5 minut w gorącej wodzie lub po otwarciu i przełożeniu zawartości do odpowiedniego naczynia w kuchence mikrofalowej. Podawać z ryżem lub plackami. Przechowywać w temp. pokojowej w miejscu ciemnym i suchym Po otwarciu trzymać w lodówce nie dłużej niż 1-2 dni.
DAL MAKHAMI Ashoka wartości odżywcze
w 100g
w porcji
% RWS w porcji
Energia (kj)
479,8
1343,4
16,0%
Energia (kcal)
114,00
319,2
15,9%
Tłuszcz (g)
6,70
18,8
26,8%
w tym Nasycone KT (g)
1,80
5,0
25,2%
Węglowodany (g)
9,80
27,4
10,6%
w tym cukry (g)
0,50
1,4
1,6%
Białko (g)
4,10
11,5
23,0%
Sól (g)
0,80
2,2
37,3%
porcja (g) =
280
Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnie zdrowej osoby dorosłej