Agar Agar BIO składnik żelujący

  • Producent: Biovegan GmbH
  • Dostępność: kilka sztuk
  • szt.
  • 13,90 zł
Wegańska, bezglutenowa żelująca substancja przygotowana z alg morskich. Do rozpuszczania w wodzie, wywarach warzywnych lub owocowych sokach.

Wegańska alternatywa żelatyny

O naturalnym smaku, doskonała do wszelkiego rodzaju galaretek, musów, dżemów i dań wymagających tężenia. Agar agar jest używany w Azji od 2 tys lat. Ceniony ze względu na wysoką zawartość minerałów, witamin i protein. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Produkt bezglutenowy Sposób przygotowania: Zagęszczanie: 2g (płaska łyżeczka na 500 ml wody Do uzyskania galaretki: 2g rozpuścić w 100 ml zimnego płynu, gotować 1 min., odstawić do ostygnięcia i wlać do naczynia ze składnikami do zatopienia w galarecie. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

30g (15 porcji)

certyfikat DE-ÖKO-006

Składniki: substancja żelująca agar – agar