Agar Agar BIO składnik żelujący

Wegańska, bezglutenowa żelująca substancja przygotowana z alg morskich. Do rozpuszczania w wodzie, wywarach warzywnych lub owocowych sokach.
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Biovegan GmbH
  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • Waga / Zawartość: 30 g (15 porcji)
  • Ważność: 30.04.2023
  • 18,90 zł
  • szt.

Zamawiaj bezpiecznie.

Zamówienie z tym produktem dostarczymy kurierem DPD24 lub do Punktu Odbioru (Ruch, Poczta, Biedronka, Żabka, Orlen)

Online (blik, przelew, karta), Zwykły przelew bankowy, Gotówką za pobraniem

Warunki odstąpienia od umowy i zwrotu są opisane w regulaminie sklepu.

Wegańska alternatywa żelatyny

O naturalnym smaku, doskonała do wszelkiego rodzaju galaretek, musów, dżemów i dań wymagających tężenia. Agar agar jest używany w Azji od 2 tys lat. Ceniony ze względu na wysoką zawartość minerałów, witamin i protein. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Produkt bezglutenowy 

Sposób przygotowania: Zagęszczanie: 2g (płaska łyżeczka na 500 ml wody Do uzyskania galaretki: 2g rozpuścić w 100 ml zimnego płynu, gotować 1 min., odstawić do ostygnięcia i wlać do naczynia ze składnikami do zatopienia w galarecie. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

AGAR AGAR
wartości odżywcze
w 100g w porcji % RWS             w porcji
Energia (kj) 775 15,5 0,2%
Energia (kcal) 191 3,8 0,2%
Tłuszcz (g) 3,00 0,1 0,1%
w tym Nasycone KT (g) 0,30 0,0 0,0%
Węglowodany (g) 10,00 0,2 0,1%
w tym cukry (g) 0,50 0,0 0,0%
Białko (g) 2,00 0,0 0,1%
Sól (g) 3,13 0,1 1,0%
              1 porcja (g) = 2 porcji w opakowaniu (15)
Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnie zdrowej osoby dorosłej
Składniki: substancja żelująca organiczny agar – agar
Aldona Szymańska
Zweryfikowany

Najlepsze w agarze jest to, że jak odpowiednio nie stężeje , to można zlać płyn z salaterki, dodać agaru i jeszcze raz zagotować. To jest fajne.