Wegańska Jajecznica

  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • Waga / Zawartość: 250g / 15 jajek
  • Ważność: 07/2021
  • szt.
  • 18,99 zł
Ulubione potrawy z jajek dzięki doskonałej roślinnej alternatywie ORGRAN. Wystarczy zmieszać z wodą i smażyć jak jajecznicę czy omlet.

Wegańska jajecznica, omlet, frittata, quiche

Doskonała jajecznica, a także inne potrawy z jajek dzięki starannie przygotowanej mieszance z mąki z ciecierzycy i mąki kukurydzianej. Bez glutenu, bez drożdży, bez GMO, nie zawiera soi. Odpowiednia dla wegetarian i wegan. Sposób przygotowania 1 jajka: 50 g proszku (3 czubate łyżki) połącz z 240 ml wody (niecałą szklanką) i 2,5 łyżeczkami oleju i dokładnie wymieszaj. Aby zrobić jajecznicę przygotuj odpowiednik 2 jajek, rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu, wylej rozrobione „jajka” i pozostaw na 2 minuty aż płyn się zetnie, a następnie drewnianą łyżką delikatnie podważ od spodu i zamieszaj masę. Pozwól smażyć się jajkom jeszcze 1-2 minuty delikatnie mieszając. Podawaj wegańską jajecznicę na gorąco, posypaną szczypiorkiem.

15 jajek

Składniki: mąka z ciecierzycy, mąka kukurydziana, stabilizatory (metyloceluloza, karagen), białko roślinne, dekstroza z kukurydzy, sól, kurkuma, środek spulchniający (węglan wapnia), sproszkowany czosnek.