Czarna Sól Kala Namak

  • Producent: Bio Planet
  • Dostępność: kilka sztuk
  • szt.
  • 15,90 zł
Kala Namak to pakistańska czarna sól, nadająca potrawom aromat jajek. Pochodzi z kuchni indyjskiej, niezbędna w kuchni wegańskiej.

Aromatyczna sól do dań wegańskich

Czarna sól (Kala Namak) powstaje w naturalny sposób z soli kamiennej pod wpływem bardzo wysokiej temperatury. Za jej specyficzny, jajeczny smak odpowiadają zawarte w niej związki siarki. To specjalny rodzaj soli przyprawowej nadającej wegańskim potrawom aromat jajek. Używając soli Kala Namak w kuchni wegańskiej, można łatwo zweganizować potrawy, do których zwykle używa się jaj i uzyskać doskonały, identyczny z jajecznym efekt smakowy. Stosuj do tofucznicy, wegańskich omletów, wegańskiego majonezu, ciast i innych wegańskich potraw. Używać jako przyprawę. Przechowywać w temp. pokojowej w miejscu ciemnym i suchym.

150g

Składniki:czarna sól Kala Namak drobno mielona 100%, nierafinowana