Czarna Sól Kala Namak | drobno mielona

  • Producent: Bio Planet
  • Dostępność: brak - kliknij by zapytać brak - kliknij by zapytać
  • szt.
  • Cena katalogowa: 8,90 zł
  • Rabat: 7 %
  • 8,28 zł
  • Niedostępny
Kala Namak to pakistańska czarna sól, nadająca potrawom aromat jajek. Pochodzi z kuchni indyjskiej, niezbędna w kuchni wegańskiej.

Aromatyczna sól do dań wegańskich

Czarna sól (Kala Namak) powstaje w naturalny sposób z soli kamiennej pod wpływem bardzo wysokiej temperatury. Za jej specyficzny, jajeczny smak odpowiadają zawarte w niej związki siarki. To specjalny rodzaj soli przyprawowej nadającej wegańskim potrawom aromat jajek. Używając soli Kala Namak w kuchni wegańskiej, można łatwo uzyskać wegańskie wersie popularnych potraw, do których zwykle używa się jaj i uzyskać doskonały, identyczny z jajecznym efekt smakowy. Stosuj do tofucznicy, wegańskich omletów, wegańskiego majonezu, ciast i innych wegańskich potraw. Używać jako przyprawę. Przechowywać w temp. pokojowej w miejscu ciemnym i suchym.

600 g

Składniki: Kala Namak grubo mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.