Jackfruit w sosie curry

  • Producent: UPTON'S Naturals
  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • szt.
  • 16,90 zł
Wegańskie danie ekspresowe z młodym chlebowcem i aromatycznym sosem curry. Na kanapki, do sałatek i do ryżu.

Chlebowiec, naturalne przyprawy, żadnych konserwantów

Wegańskie danie w 10 min. z żółtym curry w hołdzie kuchni tajskiej – ojczyźnie chlebowca. Chlebowiec curry możesz zjeść na gorąco, tradycyjnie z ryżem, w kanapce czy burgerze, wrapie lub na zimno w sałatce. Przygotowanie: zamieszaj następnie wyjmij z torebki i smaż na patelni na średnim ogniu 8-10 minut lub do całkowitego podgrzania, mieszaj by sos nie przywarł. Przechowuj w temperaturze pokojowej, a po otwarciu, w lodówce do 5 dni. Odpowiedni dla wegan.

200 g (2 porcje)

Składniki: owoc chlebowca (74,5%), mleczko kokosowe (13% - ekstrakt z kokosa, woda), woda, trawa cytrynowa, czosnek, czerwona papryka, chilli, szlotka, sól morska, galangal, kolendra, skórka limonki makrut, pieprz czarny, kmin rzymski, cukier, ocet spirytusowy. Może zawierać orzeszki ziemne i nasiona sezamu.