Pasta z tempehu jak z makreli

 

W tym przepisie pasta na kanapki smakuje dokładnie jak pasta rybna. Niektórzy porównują ją do pasty z makreli, inni uważają, że to „musi być tuńczyk”.

To smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu pasta na kanapki, przy przyrządzaniu której nie ucierpiała żadna ryba.

 

Składniki:

Tempeh wędzony - 1 szt, 180g

Cebula - 1 szt

Kiszony ogórek - 1 szt

Koperek - 3-4 gałązki

Płatki drożdżowe - 1 łyżka

Majonez wegański – 3-4 łyżki

 

Przygotowanie:

Tempeh wędzony GOLD  pokrusz w palcach. Cebulkę, ogórek, koperek drobno posiekaj. Dodaj płatki drożdżowe, sól, pieprz, majonez. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.

 

Serwowanie:

Pasta najlepiej smakuje na ciemnym chlebie z plasterkiem świeżego pomidora.

 

Tempeh GOLD Wędzony