A jak nie mięso, to co? | Dorota Jaworska | wegańska książka kucharska

  • Dostępność: duża ilość duża ilość
  • szt.
  • 44,90 zł 38,00 zł

“Wydawało mi się, że sporo wiem o różnych składnikach kuchni roślinnej. Myliłem się i dowiedziałem się o tym dzięki tej książce. Dziękuję za nią i... smacznego!” | Dariusz Gzyra, autor książki “Dziękuję za świńskie oczy”.

“Tu nie ma mowy o kulinarnej nudzie” - Magazyn Kuchnia

To książka o zamiennikach mięsa, produktach, które z racji swoich własności odżywczych (soja, tofu, tempeh) lub tekstury i zdolności do łatwego wchłaniania aromatów przypraw (seitan, chlebowiec, yuba, groch) mogą się upodobnić w potrawach do mięsa. Książka składa się z przewodnika opisującego pochodzenie, wartości i właściwości zamienników mięsa, a także 120 prostych ciekawych przepisów z użyciem tych produktów.

“Autorka nie ukrywa, że po przejściu na weganizm tęskniła za smakiem mięsa. Bazując wyłącznie na roślinnych składnikach i inspirując się kuchnią z różnych stron świata, zaczęła tworzyć nowe wersje ulubionych dań. Opracowała zbiór 120 potraw, wśród których zawarła propozycje zarówno dla miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych spragnionych nowych, zaskakujących receptur.” - Magazyn Vege

Książka z autografem autorki? Składając zamówienie w polu "uwagi" prosimy wpisać dla kogo ma być autograf.

320 stron

Miękka okładka, Wydawnictwo Pascal